Välj en sida

Rabattkant

Varför bör du använda rabattkant

 

En väl fungerande rabattkant tillåter dig och din familj att ägna er tid i trädgården åt sådant som de allra flesta tycker är roligare, t ex plantering av nya växter eller lek och umgänge.

 

Anläggningen av vår rabattkant är ett arbete du gör endast en gång. Det innebär en del extra arbete vid det tillfället men för många år framöver spar du massor av tid.

 

En rabattkant av vår modell kan du passera med olika slags gräsklippare, vilket gör att du spar energi eftersom ingen trimning behövs!

 

Om du söker ett alternativ som är diskret och i det närmaste osynligt så kan vi verkligen rekommendera våra produkter.

 

Oavsett vilken modell av rabattkant

Oavsett vilken modell i vårt sortiment som du väljer att använda så är materialet återanvänd polyeten som du bör lämna till återvinning när kanten någon gång i framtiden gjort sitt.

 

Polyeten (PE) är en s k termoplast. Det innebär att vår rabattkant mjuknar något till exempel av att ligga i solen. Utnyttja gärna detta vid montering!

 

Du behöver aldrig tänka på att den tar skada av frost. Den tål mycket låga temperaturer utan att spricka.

 

Inte heller solsken påverkar plasten då den är helt UV-stabil.

 

När du planterar häck rekommenderar vi varmt att du också monterar rabattkant på ena eller båda sidorna av häcken. Tillsammans med markduk och ett tunt lager täckbark gör detta förfarande att plantorna slipper konkurrens av gräsinväxt och att fukten bibehålls bättre.

 

Är du anläggare, trädgårdsdesigner eller trädgårdsarkitekt? Föreslå gärna dina uppdragsgivare att använda en rabattkant för olika slags avgränsningar. Garden Edge rabattkant ”Alpha” är särskilt kraftig och vridstyv. Den har också ett rejält jordankare som effektivt hindrar att kanten skjuts uppåt av tjäle under vintern.

 

Återförsäljare av trädgårdsprodukter

Är du återförsäljare av trädgårdsprodukter så är vår rabattkant ”Hercules” ett attraktivt och prisvärt alternativ för villaträdgården.

 

Den mycket höga kvalitén på våra produkter gör att vi vågar lämna hela 20 års garanti på materialfel.

 

 

Besök gärna vår andra sajt Lundens Växthus